“NISAM NORMALAN“ NAJAVLJUJE NOVI ALBUM!

Najnovija balada iz pera i grla Vlade Janevskog je u Makedoniji je objavljena 22.02.2022, datum prosto stvoren za neki poseban dogadjaj. Sudeći po prvim reakcijama ovo je jedna od najboljih njegovih balada, osjećajne interpretacije kao i raskošne orkestracije za koju je zaslužan legendarni Nikša Bratoš...

višе

„НЕНОРМАЛЕН” ГО НАЈАВУВА НОВИОТ АЛБУМ!

Најновата балада од перото и грлото на Владо Јаневски беше објавена на 22.02.2022, датум премногу специфичен за да не се случи нешто интересно. „Ненормален“ е можеби најдобрата балада која се појавила во последно време во македонскиот етер. Емотивнo отпеана со легендарниот баритон на Владо и раскошно оркестрирана од ненадминливиот мулти-инструменталист и продуцент Никша Братош...

повеќе

NOVI MK SINGL “BEZ TEBE NE ME BIVA”

Kako je i uobičajeno, u prvim danima proljeća se makedonska publika obraduje novom singlu Vlade Janevskog koji većposlije nekoliko dan nakon objave već pretenduje za epitet jedne od najboljih njegovih brzih numera uopće. Glazbu i tekst potpisuje Janevski, a za aranžman i produkciju pobrinuo se njegov dugogodišnji suradnik Nikša Bratoš u zagrebačkom “NB” studiju...

višе

НОВ МК СИНГЛ „БЕЗ ТЕБЕ НЕ МЕ БИВА”

Во македонскиот етер од денес веќе плови новиот сингл на Владо Јаневски. Според првите реакции (а спротивно на насловот) новата песна и тоа како ја бива! Полетна, ритмична нумера со впечатлив љубовен текст во стилот на проверениот мајстор која лесно влегува во уво и се стреми да стане една од најдобрите брзи нумери во целокупниот негов опус...

повеќе

NOVI MK SINGL “LJUBI, LJUBI”

Na njegov rodjendan je “Croatia Records” objavila novi singl Vlade Janevskog “Ljubi, ljubi”. Kao što je uobičajeno, tekst i glazbu potpisuje Vlado, a ovoga puta aranžman je djelo Borisa Djurdjevića, lidera legendarne dens atrakcije “Colonia”. Snimana je u studijima “Boonker” - Zagreb i “Enterprajz” - Skopje. Hrvatsku inačicu pjesme pod identičnim nazivom izdavač objavljuje početkom slijedeće godine, kao singl sa nadolazećeg albuma.

višе

НОВ МК СИНГЛ “ЉУБИ, ЉУБИ”

Точно на денот на неговиот роденден “Кроација Рекордс” го објави новиот МК сингл на Владо Јаневски насловен “Љуби, љуби”. Како и обично музиката и текстот се негови, но овој пат аранжманот и продукцијата ја направи неговиот стар соработник Борис Ѓурѓевиќ, лидерот на легендарната хрватска денс група “Колонија”. Снимана е во студијата “Боонкер” - Загреб и “Ентерпрајз” - Скопје. Хрватската верзија издавачот ќе ја објави на почетокот на 2021, како вовед во неговиот албум за тамошниот пазар.

повеќе

VLADO JANEVSKI NA CMC FESTIVALU «VODICE 2020»

Sa svojim drugim singlom “Čas te volim, čas te mrzim” sa nadolazećeg albuma u izdanju Croatia Records, Vlado će nastupiti na najvećem hrvatskom CMC festivalu koji se 4 i 5 rujna odžava u Vodicama kraj Šibenika. Spot je uradak Darija Jankoviće za General Film Produkciju i već se uveliko vrti na hrvatskim i regionalnim postajama. Kao što je uobičajeno, novi singl je postavljen na dnu naše stranice za besplatni download.

višе

ВЛАДО НА ФЕСТИВАЛ ВО ХРВАТСКА ВО СЕПТЕМВРИ

Со вториот сингл со наслов “Час те волим, час те мрзим” од идниот албум во издание на Кроациа Рекордс, Владо Јаневски ќе настапи на престижниот ЦМЦ фестивалот кој ќе се одржи на 4 и 5 септември во Водице крај Шибеник. Спотот за песната го изработи Дарио Јанковиќ од Генерал Филм Продукција и веќе се врти на хрватските и регионалните ТВ станици. Како и обично, актуелниот сингл е поставен на дното на нашата страница за бесплатно симнување.

повеќе

NOVI SINGL I VIDEO IZDANJE

Iz zvukovne radionice Nikše Bratoša u Zagrebu, “NB Studio”, u kom su nastali mnogobrojni hitovi Čolića, Gibonnija, Graše, Severine i dr., Vlado Janevski je svojim fanovima donio novi singl.

višе

"НОВ СИНГЛ И СПОТ: "НЕДОСТАСУВАШ"

Од звучната работилницата на Никша Братош, “НБ” студиото во Загреб, во кое се родиле многу хитови од репертоарите на Чолиќ, Џибони, Грашо, Северина и др., Владо Јаневски на своите фанови им донесе новитет: песна со наслов “Недостасуваш”.

повеќе

"Otkad si njegova" nominovana za regionalnu nagradu na "MAC" u Beogradu

I ove je godine Vlado Janevski nominiran na regionalnom izboru MAC (Music Awards Ceremony) u kategoriji pop numera muškog izvodjača. Ovoga puta "Otkad si njegova" je u igri za ovu najprestižniju regionalnu nagradu, a manifestacija se održava 27.01.2020 u Štark Areni u Beogradu. Možete i vi glasovati na http://musicawardsceremony.com/index.php?page=glasanje

višе

"Откао си негова" номинирана за регионална награда на "МАС" во Белград

И оваа година Владо Јаневски е номиниран нa рeгионалниот избор "MAC" (Music Awards Ceremony) во категоријата поп нумера на машки изведувач. Овој пат "Откако си негова" е во игра за оваа најпрестижна регионална награда, а манифестацијата ќе се одржи на 27 Јануари 2020 во Штарк Арена во Белград. Можете и вие да гласате на http://musicawardsceremony.com/index.php?page=glasanje

повеќе


REGIONALNA PREMIJERA SPOTA “OTKAD SI NJEGOVA”

Spot za najnoviji hit Vlade Janevskog dobio je svoju regionalnu premijeru na TV postajama, a najprije na CMC TV (Croatian Music Channel).

višе

РЕГИОНАЛНА ПРЕМИЕРА НА “ОТКАД СИ ЊЕГОВА”

Спотот за најновиот хит на Владо Јаневски доживеа и регионална премиера на ТВ станиците во регионот, почнувајќи од CMC (Croatian Music Channel).

повеќе


VLADO JANEVSKI POTPISAO ZA CROATIA RECORDS

Tijekom svog boravka u Zagrebu, Vlado je potpisao ekskluzivni ugovor za Croatia Records koji sada imaju ekskluzivna prava za objavljivanje i plasiranje njegovih pjesama u čitavoj regiji.

višе

ВЛАДО СТАНА ЕКСКЛУЗИВЕЦ НА КРОАЦИА РЕКОРДС

Владо го искористи својот престој во Загреб да стави потпис на екслузивниот договор со Кроациа Рекордс. Тие од сега се негова матична издавачка куќа која ќе ги објавува и пласира неговите песни во сите земји од регионот. Прв чекор е синглот “Откад си његова” како вовед во албумот кој се подготвува за наесен.

повеќе


KONCERT ZA PAMĆENJE!

U subotu 16.05.2019 u VIP Areni “Boris Trajkovski” Vlado Janevski je održao svoj drugi veliki koncert u tom prostoru, prethodni u 2015. Više od 8000 obožavatelja je došlo željni svojih omiljenih hitova ...

višе

КОНЦЕРТ ЗА ПАМЕТЕЊЕ

Спотот за најновиот хит на Владо Јаневски доживеа и регионална премиера на ТВ станиците во регионот, почнувајќи од CMC (Croatian Music Channel).

повеќе


VLADO

Janevski

ВЛАДО

Јаневски

Љуби, љуби (В.Јаневски/В.Јаневски/Б.Ѓурѓевиќ)

0:00

Ненормален (В.Јаневски/В.Јаневски/Н.Братош)

0:00